Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 19.07.2018. ?etvrtak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Sport
  Nikša Martinović sjajan na turniru najboljih juniora Srbije
  Obezbedio mesto na Prvenstvu Evrope
  09.06.2016.

  Sjajnom serijom od deset pobeda Nikša Martinović, stonoteniser Spartaka, osvojio je prvo mesto na turnir Top 12 za juniore.  Na putu do prvog mesta u jedanaest kola je savladao i trenutno najbolje plasirane igrače na juniorskoj rang-listi, što je samo nastavak dobre sezone.

   3973_1.jpg
   Branko Brstina i Nikša Martinović

  – Ambicije pre početka završnog takmičenja dvanaest najboljih juniora Srbije bile su vezane za plasman na jedno do tri prva mesta. To mi je bilo bitno, jer je Top 12 turnir poslužio i selektoru da izabre reprezentaciju Srbije koja će nastupiti na Prvenstvu Evrope – govori Martinović u razgovoru za „Subotičke novine“, pa nastavlja:

  – Pre turnira sam bio treći na rang-listi juniora, a put do prvog mesta na Top 12 takmičenju je vodio preko Gaceva i Marinkovića koji su bili ispred mene.  Jedno od ključnih kola na Top 12 takmičenju bilo je drugo, uspeo sam da savladam Gaceva i to mi je dalo vetar u leđa. Do devetog kola nije bilo većih poteškoća, imao sam samo jedan meč u pet setova, a tada se desio, ako se to tako može nazvati, kiks protiv Tepića, nezgodnog odbrambenog igrača. Poslednji meč je doneo odlučujući susret protiv Marinkovića.  Svi poeni su bili napeti.  Prvi set je dobio Marinković sa 11:8, drugi je krenuo sa 5:1 za mog rivala. Igrao sam tada uz dosta rizika, pogađao sam neke neverovatne poene i preokrenuo sam rezuktat. U trećem setu je Marinković ponovo vodio sa 3:0. Možda se to nekome ne čini kao velika prednost, ali, protiv igrača kao što je Marinković jeste.  No, taj set sam preokrenuo, a završni sam dobio sa 11:4.

  Juniorska reprezentacija Srbije će od 10. do 20. jula nastupati na Prvenstvu Evrope za juniore u Zagrebu, a među reprezentativcima Srbije će biti i Nikša Martinović.

  – Cilj nam je da uđemo u Prvu diviziju koja nam izmiče, a sem ekipnog dela, igra se i pojedinačno, dubl i mešoviti dubl. Ekipni deo će biti najbitniji, želimo među šesnaest najboljih u Evropi, a najveći rivali će biti selekcije poput Švajcarske, Češke, Slovenije...  Što se tiče pojedinačnog dela takmičenja, malo je nerealno očekivati neku medalju.

  Na pitanje da sumira mesece koji su iza njega, Martinović ističe nekoliko ključnih momenata.

  – Na Prvenstvu Vojvodine sam osvojio dve medalje, zlato u dublu, srebro u singlu, na Prvenstvu Srbije za seniore zlato u dublu, a na Balkanijadi za juniore tri medalje, dve srebrne i jednu bronzana. Bilo je to i dosta dobrih nastupa na turnirima za rang-listu Srbije.

  Martinović je nastupao i za seniorsku ekipu Spartak Stoss koja igra u prvoj ligi Srbije.

  – Zadovoljan sam svojim učinkom, imao sam skor od oko 60% pobeda, prošle godine je bilo oko 50%, tako da je bitno da je ostvaren napredak, pogotovo ako se zna da je Prva liga bila prilično kvalitetna.

  Martinović naredne sezone neće igrati za Spartak Stoss, na žalost ljubitelja subotičkog stonog tenisa neće ni za Spartak u Super ligi Srbije.

  – Pozvali su me iz novosadske Panonije, tražili su jednog mladog igrača za Super ligu, ukazala mi se prilika. Čuo sam da će ekipa biti dobra, videćemo kakve će biti ambicije. Bilo je opcija i da ostanem u Spartaku, ali sam se odlučio ipak za Novi Sad, presudilo je više stvari – dodaje Martinović.

  Branko Brstina, njegov trener u Spartaku, ističe da je proteklo Top 12 takmičenje u Senti bilo vrlo dobro za subotički klub.

  – Spartak je imao dva predstavnika, Martinovića i Bognara.  Martinović je osvojio prvo mesto, ali smo, bez lažne skromnosti, i očekivali dobar plasman.  Bognar je bio osmi, ali je sigurno mogao i bolje, mogao je da ima 3-4 pobede više, ali ako se zna da mu je ovo tek prva godina kod juniora, onda je ovo bilo važno iskustvo za njega i lepa najava za dalje. Koliko znači osvajanje prvog mesta može da ilustruje i podatak da su iza Nikše, koji je igrao sezonu u Prvoj ligi Srbije, ostali Marinković, Gacev i Jovičić koji već imaju i superligaški staž. Žao mi je što ide u Novi Sad, uticalo je tu dosta faktora. Nadali smo se da će ostati bar još jednu godinu, jer ima još jednu godinu srednje škole. Došla je ekipa koja je ponudila možda malo bolje uslove... Ko zna, možda se i vrati, ako se poprave uslovi kod nas – komentariše Brstina.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja