Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 19.07.2018. ?etvrtak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Sport
  Tamaš Kajdoči stekao važno seniorsko iskustvo
  Sprema se za naredne izazove
  05.05.2016.

  Kako su to „Subotičke novine” i objavile u prošlom broju, Tamaš Kajdoči, član Kluba dizača tegova Spartak, imao je zapažen nastup na Prvenstvu Evrope za seniore koje je od 8. do 16.  aprila održano u Fordeu u Norveškoj.

  Kajdoči, iako još uvek junior, bio je jedini predstavnik Srbije na ovom takmičenju, a u konkurenciji daleko iskusnijih takmičara zauzeo je jedanaesto mesto u generalnom plasmanu, odnosno prvo u „B” finalu. Ono što je posebno istaknuto jeste da je Tamaš imao šest uspešnih pokušaja, kroz koje je tokom takmičenja obarao državne rekorde čak petenaest puta. Konačno, rezultat koji ostaje zapisan jeste 385 kg (170+215) u kategoriji +105 kg.

  3831_1.jpg– Zadovoljan sam rezultatom kojeg sam ostvario u Norveškoj, zbog dobrog plasmana, ali i obaranja rekorda u kategorijama juniora i mlađih seniora. Ipak, ono na čega sam posebno ponosan jesu oboreni rekordi za seniore u izbačaju i biatlonu. Rekorde već dvanaest godina unazad niko nije uspeo da obori. Što se samog plasmana tiče, zadovoljan sam osvajanjem prvog mesta u „B” grupi, bolji plasman nisam mogao ni da sanjam, još sam veoma mlad za prave seniorske rezultate, a bio sam i najmlađi učesnik Prvenstva Evrope za seniore – govori Kajdoči za „Subotičke novine”.

  Kako kaže naš sagovornik, rekordi nisu iznenađenje.

  – Da budem iskren, pripreme su tako sprovođenje da se dobro pokažem u Norveškoj, da oborim rekorde, ali i da postignem što bolji plasman i možda zaradim posebnu pozivnicu za Olimpijske igre u Riju. Još ništa ne znamo oko toga, verovatno će biti informacija neposredno pred takmičenje.

  Za Kajdočija je nastup u Norveškoj bio prvo pravo seniorsko takmičenje, a bila je to prilika da stekne važno iskustvo.

  – Mnogo sam naučio na ovom nastupu. U mojoj grupi od osam takmičara, nas šestorica smo bili blizu jedan drugoga.  Krenili smo sa sličnim težinama, razlika je bila kilogram- dva, ovako nešto još nisam doživeo na takmičenjima.

  Nastup na Prvenstvu Evrope za seniore bio je dobra provera forme koja je u usponu, a važna takmičenja, na kojima se mogu i očekivati medalje za srpskog reprezentativca tek predstoje.

  – Imaću sada kratku pauzu da se malo odmorim, a potom slede pripreme za nove izazove.  Početkom jula je Svetsko prvenstvo za juniore do 20 godina, kao i Prvenstvo Srbije za seniore.  Veliko takmičenje imam sigurno i rakejm godine, kada su na programu Prvenstvo Evrope za juniore do 20 godina i Prvenstvo Evrope za mlađe seniore do 23 godine. Za svako takmičenje ću se dobro spremiti, želim da budem u top formi, da konkurišem za dobre rezultate, ali i da se nastavi serija obaranja državnih rekorda.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja