Naslovna stranaMEDLAB Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.05.2017. Ponedeljak
 
NAJNOVIJI BROJ
Novi broj
Godina I, Broj 12
  19. maj 2017.

 
2_4.jpg
 

 

 

 
 
 
 
Socijala
“Čikoš štampa” zapošljava 34 osobe sa invaliditetom
Vlada izdvojila 500 miliona za osobe sa invaliditetom
17.04.2016.

“Čikoš štampa” je jedno od retkih subotičkih preduzeća u kojem polovinu zaposlenih čine osobe sa invaliditetom, a primer je i čitavoj Srbiji oko zapošljavanja invalida.

Preduzeće trenutno ima 52 zaposlena, od kojih su 34 osobe sa invaliditetom. Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije Nenad Ivanišević posetio je preduzeće za zapošljavanje i profesionalnu rehabilitaciju osoba sa invaliditetom "Čikoš štampa" u Subotici.

3758_1.jpgTom prilikom, Ivanišević je obišao i proizvodne pogone i razgovarao sa rukovodstvom preduzeća.

“Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je u 2015. godini, po osnovu subvencije zarada za OSI i stručna lica, refundacije troškova i po javnom pozivu za nabavku repromaterijala, ,,Čikoš štampi“ isplatilo oko 18,5 miliona dinara dok je Vlada Srbije ukupno, za zapošljavanje osoba sa invaliditetom izdvojila više od 500 miliona dinara”, dodao je Ivanišević.  Direktor ,,Čikoš štampe“, Igor Čikoš, se zahvalio na izuzetnoj saradnji, razumevanju i finansijskoj pomoći Ministarstva i rekao da se nada da će se ta saradnja nastaviti i u narednom periodu."Čikoš štampa", koja posluje od 1991. godine, ima široku delatnost – od štampanja novina, knjiga, kataloga i kancelarijskog materijala do proizvodnje fiskalnih rolnica i faks rolni.

S.I.

Cenovnik Subotičkih Novina

Apoteka Subotica

4_22.jpg

Kuća zdravlja

4_20.jpg

Zoo Palić

NorDent

Suboticagas

Vojput

Dom zdravlja