Naslovna stranaMEDLAB Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.05.2017. Ponedeljak
 
NAJNOVIJI BROJ
Novi broj
Godina I, Broj 12
  19. maj 2017.

 
2_4.jpg
 

 

 

 
 
 
 
Socijala
OISŠ "Žarko Zrenjanin" dobila vrednu donaciju Žiće Maradone
Medicinska pomagala za učenike
31.03.2016.

U utorak, 22. marta u OISŠ "Žarko Zrenjanin" u Subotici, održana je humanitarna akcija pod nazivom "Budi human i ja sam human", pod pokroviteljstvom Živorada Đurića - Žiće Maradone, a u organizaciji OISŠ "Žarko Zrenjanin".

Žića Maradona donirao je učenike subotičkih osnovnih škola i decu "Kolevke" medicinskim pomagalima vrednim oko hiljadu i po evra.

3690_1.jpg

— Obišao sam preko 50 škola u Srbiji koju kao svoju zemlju, volim iznad svega. Ova škola zaslužuje posebnu pažnju, a pre svega njeni učenici kojima sam na ovaj način želeo da pomognem. Želim "virusom humanosti" da probudim emociju darivanja kod onih koji se bogate a ne žele da pomognu nemoćnima i onima kojima je pomoć potrebna. Veoma je bitno da sarađujete sa osobljem škole, uvidite problem i na taj način ukoliko ste u mogućnosti pomognete. Srećan sam što sam među njima i što sam učenike mogao da darujem — naglasio je između ostalog Živorad Đurić.

Donacijom Đurića, 24-tvoro dece dobilo je medicinska pomagala, invalidska kolica, ortopedske cipele, štake, štapove za slepe i naočare.

— Medicinska pomagala koristiće učenici 6 subotičkih osnovnih škola kao i deca iz „Kolevke Subotica". Donacija je veliko rasterećenje za budžet roditelja učenika naše škole, jer znamo da su medicinska pomagala veoma skupa. Takođe, oni su direktna zdravstvena potpora našim učenicima jer im olakšavaju hodanje, koriguju postojeći deformitet, a u nekim slučajevima čak i preventivno deluju — objasnila je Danka Milošević, diplomirani defektolog i jedan od pomoćnika direktora OISŠ "Žarko Zrenjanin".

Miloševićeva je navela i da je iz godine u godinu sve više dece sa invaliditetom koja se upisuju u inkluzivnu nastavu i u obrazovni sistem uopšte.

— Sve je više osoba sa velikim smetnjama od kako je krenula inkluzija u školi. Radim kao somatoped i od pre par godina, kada sam počela da radim u ovoj školi, pamtim da je manje bilo osoba sa invaliditetom u njoj. Dakle, sve je više dece invalida i učenika sa posebnim potrebama koji se uključuju u nastavu — rekla je Miloševićeva.

OISŠ "Žarko Zrenjanin" iz godine u godinu ima sve više upisanih đaka, a trenutno u Osnovnoj školi nastavu pohađa njih 120, a u Srednjoj je 60 učenika.

A. Šiška

Cenovnik Subotičkih Novina

Apoteka Subotica

4_22.jpg

Kuća zdravlja

4_20.jpg

Zoo Palić

NorDent

Suboticagas

Vojput

Dom zdravlja