Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 19.08.2018. Nedelja
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Socijala
  OISŠ "Žarko Zrenjanin" dobila vrednu donaciju Žiće Maradone
  Medicinska pomagala za učenike
  31.03.2016.

  U utorak, 22. marta u OISŠ "Žarko Zrenjanin" u Subotici, održana je humanitarna akcija pod nazivom "Budi human i ja sam human", pod pokroviteljstvom Živorada Đurića - Žiće Maradone, a u organizaciji OISŠ "Žarko Zrenjanin".

  Žića Maradona donirao je učenike subotičkih osnovnih škola i decu "Kolevke" medicinskim pomagalima vrednim oko hiljadu i po evra.

  3690_1.jpg

  — Obišao sam preko 50 škola u Srbiji koju kao svoju zemlju, volim iznad svega. Ova škola zaslužuje posebnu pažnju, a pre svega njeni učenici kojima sam na ovaj način želeo da pomognem. Želim "virusom humanosti" da probudim emociju darivanja kod onih koji se bogate a ne žele da pomognu nemoćnima i onima kojima je pomoć potrebna. Veoma je bitno da sarađujete sa osobljem škole, uvidite problem i na taj način ukoliko ste u mogućnosti pomognete. Srećan sam što sam među njima i što sam učenike mogao da darujem — naglasio je između ostalog Živorad Đurić.

  Donacijom Đurića, 24-tvoro dece dobilo je medicinska pomagala, invalidska kolica, ortopedske cipele, štake, štapove za slepe i naočare.

  — Medicinska pomagala koristiće učenici 6 subotičkih osnovnih škola kao i deca iz „Kolevke Subotica". Donacija je veliko rasterećenje za budžet roditelja učenika naše škole, jer znamo da su medicinska pomagala veoma skupa. Takođe, oni su direktna zdravstvena potpora našim učenicima jer im olakšavaju hodanje, koriguju postojeći deformitet, a u nekim slučajevima čak i preventivno deluju — objasnila je Danka Milošević, diplomirani defektolog i jedan od pomoćnika direktora OISŠ "Žarko Zrenjanin".

  Miloševićeva je navela i da je iz godine u godinu sve više dece sa invaliditetom koja se upisuju u inkluzivnu nastavu i u obrazovni sistem uopšte.

  — Sve je više osoba sa velikim smetnjama od kako je krenula inkluzija u školi. Radim kao somatoped i od pre par godina, kada sam počela da radim u ovoj školi, pamtim da je manje bilo osoba sa invaliditetom u njoj. Dakle, sve je više dece invalida i učenika sa posebnim potrebama koji se uključuju u nastavu — rekla je Miloševićeva.

  OISŠ "Žarko Zrenjanin" iz godine u godinu ima sve više upisanih đaka, a trenutno u Osnovnoj školi nastavu pohađa njih 120, a u Srednjoj je 60 učenika.

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja