Naslovna stranaMEDLAB Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.05.2017. Ponedeljak
 
NAJNOVIJI BROJ
Novi broj
Godina I, Broj 12
  19. maj 2017.

 
2_4.jpg
 

 

 

 
 
 
 
Socijala
Subotica među pet centara za socijalni rad u Vojvodini koja su dobila nova vozila
Vulin: Na socijalnoj zaštiti ne štedimo
23.02.2016.

Centri za socijalni rad u Subotici, Bačkoj Palanci, Sremskoj Mitrovici, Kikindi i Šidu dobili su nova vozila, a ključeve im je uručio ministar za rad, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin koji je istakao da u protekle dve godine se najviše ulagalo u socijalnu zaštitu.

 3541_1.jpg

Resorno ministarstvo je za tu namenu izdvojilo devet miliona dinara. Direktori i direktorke centara za socijalni rad izrazili su zadovoljstvo što su dobili vozilo, koje im je neophodno za rad i odlazak na teren.

Direktorka Centra za socijalni rad Subotica Miroslava Bagavac, istakla je da su pored vozila dobili i novac za opremanje centra.

"Dobili smo novac od Ministarstva, koji je utrošen na softverski sistem, kako bi korisnici lakše i brze dolazili do informacija i rešenja, koja će unaprediti kvalitet rada Centra“, rekla je direktorka Centra za socijalni rad Subotica Miroslava Bagavac.

Ministar Vulin je kazao, da u protekle dve godine, najviše se ulagalo u institucije socijalne zaštite, ističući da je već uloženo 1,4 milijarde dinara.

„Ovo su godine koje će biti zapamćene po istorijskom ulaganju u institucije socijalne zaštite. Od proteklih 15 godina, najviše se ulagalo u protekle dve. Cilj nam je da se proces dobijanja odgovarajućih dozvola sprovede do kraja godine ili da se bar privede kraju, za šta prethodne vlade nisu imale snage.  I u Subotici i u Surdulici kvalitet usluga mora da bude isti, kao i u svim domovima za stare, domovima za decu sa posebnim potrebama, za osobe sa invaliditetom, u dnevnim boravcima, kao i svim drugim institucijama koje se nalaze u sistemu socijalne zaštite”, objasnio je ministar za rad, socijalna i boračka pitanja, Aleksandar Vulin.

On je još jednom istakao da se svugde štedelo, osim na socijalnoj zaštiti. Nakon uručenja ključeva vozila, resorni ministar je obišao Dom za nezbrinutu decu „Kolevka“, u koju je u protekle dve godine Ministarstvo uložilo 18 miliona dinara. Završena je termoizolacija objekta i ugrađena je podstanica za toplotne pumpe, a pri kraju su i radovi na opremanju prostorija.

Kolu srpskih sestara licenca za medicinsku pomoć

Kolo srpskih sestara u Subotici trebalo bi uskoro da dobije licencu za pružanje usluga iz socijalne zaštite. Planiraju da realizuju projekat brige o staračkim i samačkim seoskim domaćinstvima. Ministar Aleksandar Vulin je ocenio, da su ustanove poput Kola srpskih sestara značajan partner Ministarstvu.

“ Na konkursu koji je raspisala lokalna samouprava, konkurisale smo projektom za pomoć stanovnicima Starog i Novog Žednika i Tavankuta. Predviđeno je da obilazimo staračka i samačka domaćinstva i pružimo im svaki vid pomoći u kući. Za sada radićemo volonterski, a ako dobijemo novac, moći ćemo i da zaposlimo nekoga”, objašnjava Mirjana Salatić, potpredsednica Kola srpskih sestara.

Iz Kola srpskih sestara Subotica poručuju, da kada dobiju licencu, imaće priliku da pruže i medicinsku pomoć, kao i da angažuju medicinske sestre i negovateljice.

N.H.K.

Cenovnik Subotičkih Novina

Apoteka Subotica

4_22.jpg

Kuća zdravlja

4_20.jpg

Zoo Palić

NorDent

Suboticagas

Vojput

Dom zdravlja