Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 19.07.2018. ?etvrtak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Socijala
  Subotica među pet centara za socijalni rad u Vojvodini koja su dobila nova vozila
  Vulin: Na socijalnoj zaštiti ne štedimo
  23.02.2016.

  Centri za socijalni rad u Subotici, Bačkoj Palanci, Sremskoj Mitrovici, Kikindi i Šidu dobili su nova vozila, a ključeve im je uručio ministar za rad, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin koji je istakao da u protekle dve godine se najviše ulagalo u socijalnu zaštitu.

   3541_1.jpg

  Resorno ministarstvo je za tu namenu izdvojilo devet miliona dinara. Direktori i direktorke centara za socijalni rad izrazili su zadovoljstvo što su dobili vozilo, koje im je neophodno za rad i odlazak na teren.

  Direktorka Centra za socijalni rad Subotica Miroslava Bagavac, istakla je da su pored vozila dobili i novac za opremanje centra.

  "Dobili smo novac od Ministarstva, koji je utrošen na softverski sistem, kako bi korisnici lakše i brze dolazili do informacija i rešenja, koja će unaprediti kvalitet rada Centra“, rekla je direktorka Centra za socijalni rad Subotica Miroslava Bagavac.

  Ministar Vulin je kazao, da u protekle dve godine, najviše se ulagalo u institucije socijalne zaštite, ističući da je već uloženo 1,4 milijarde dinara.

  „Ovo su godine koje će biti zapamćene po istorijskom ulaganju u institucije socijalne zaštite. Od proteklih 15 godina, najviše se ulagalo u protekle dve. Cilj nam je da se proces dobijanja odgovarajućih dozvola sprovede do kraja godine ili da se bar privede kraju, za šta prethodne vlade nisu imale snage.  I u Subotici i u Surdulici kvalitet usluga mora da bude isti, kao i u svim domovima za stare, domovima za decu sa posebnim potrebama, za osobe sa invaliditetom, u dnevnim boravcima, kao i svim drugim institucijama koje se nalaze u sistemu socijalne zaštite”, objasnio je ministar za rad, socijalna i boračka pitanja, Aleksandar Vulin.

  On je još jednom istakao da se svugde štedelo, osim na socijalnoj zaštiti. Nakon uručenja ključeva vozila, resorni ministar je obišao Dom za nezbrinutu decu „Kolevka“, u koju je u protekle dve godine Ministarstvo uložilo 18 miliona dinara. Završena je termoizolacija objekta i ugrađena je podstanica za toplotne pumpe, a pri kraju su i radovi na opremanju prostorija.

  Kolu srpskih sestara licenca za medicinsku pomoć

  Kolo srpskih sestara u Subotici trebalo bi uskoro da dobije licencu za pružanje usluga iz socijalne zaštite. Planiraju da realizuju projekat brige o staračkim i samačkim seoskim domaćinstvima. Ministar Aleksandar Vulin je ocenio, da su ustanove poput Kola srpskih sestara značajan partner Ministarstvu.

  “ Na konkursu koji je raspisala lokalna samouprava, konkurisale smo projektom za pomoć stanovnicima Starog i Novog Žednika i Tavankuta. Predviđeno je da obilazimo staračka i samačka domaćinstva i pružimo im svaki vid pomoći u kući. Za sada radićemo volonterski, a ako dobijemo novac, moći ćemo i da zaposlimo nekoga”, objašnjava Mirjana Salatić, potpredsednica Kola srpskih sestara.

  Iz Kola srpskih sestara Subotica poručuju, da kada dobiju licencu, imaće priliku da pruže i medicinsku pomoć, kao i da angažuju medicinske sestre i negovateljice.

  N.H.K.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja