Naslovna stranaMEDLAB Pionir - Medeno Srce
Danas je 01.05.2017. Ponedeljak
 
NAJNOVIJI BROJ
Novi broj
Godina I, Broj 9
  28. april 2017.

 
2_4.jpg
 

 

 

 
 
 
 
Socijala
Smeštaj u Gajevoj 50 u poslednjih nekoliko dana traži sve veći broj beskućnika
Prihvatilište za beskućnike je puno!
17.01.2016.

Smeštaj za lica sa ulice, odnosno beskućnike koji u hladnim zimskim danima nemaju sklonište, ovih dana jedan je od gorućih problema našeg grada.

To potvrđuje i situacija u Prihvatilištu za one koji nemaju svoj dom u ovim hladnim danima, koje je i ove godine smešteno u Gajevu ulicu 50, a čiju uslugu traži sve veći broj sugrađana.

3394_1.jpg

Prema rečima nadležnih iz subotičkog Crvenog krsta, Prihvatilište i ove nedelje radi punim kapacitetom, a sva lica su zdravstveno zbrinuta.

— Trenutno na smeštaju imamo 25 korisnika. Uglavnom nam se za pomoć obraćaju osobe muškog pola u potrazi za hranom, toplom odećom i lekovima.  Prošle nedelje organizovali smo zdravstveni pregled za sva lica, a tri osobe dobilo je uput lekarima u Opštu bolnicu Subotica. Do sada izuzev jednog slučaja, kada smo imali manjih problema zbog alkoholisanog stanja, nismo se suočavali sa većim problemima. Kada imamo slučaj alkoholisanja, pozivamo Centar za socijalni rad u čijoj je nadležnosti procedura u slučaju takvog ponašanja — rekla je za naš list Dijana Gabrić, stručni saradnik za prvu pomoć i delovanje u nesrećama.

Prihvatilište za beskućnike otvoreno je 31. decembra 2015.  godine, kada su se spoljne temperature znatno spustile ispod nule. Već prvog dana sklonište od zime je u Prihvatilištu pronašlo 5 ljudi, a svakog narednog dana, dolazio ih je sve veći broj.

U Crvenom krstu kažu da će Prihvatilište raditi sve dok Odluka Grada ne bude drugačije izmenjena, a u aktivnosti su uključeni i Karitas, zdravstvene ustanove, Centar za socijalni rad, Crveni krst kao i svi ljudi dobre volje koji samovoljno donose ćebad, hranu, lekove i drugu pomoć koja je potrebna ljudima koji su ugroženi.

Obzirom da su meteorolozi za nastupajuće dane najavili ponovni pad temperatura i do preko minus 10 stepeni, za očekivati je da će Prihvatilište i dalje raditi.

A. Šiška

Cenovnik Subotičkih Novina

Apoteka Subotica

4_22.jpg

Kuća zdravlja

4_20.jpg

Zoo Palić

NorDent

Suboticagas

Vojput

Dom zdravlja