Naslovna stranaMEDLAB Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.05.2017. Ponedeljak
 
NAJNOVIJI BROJ
Novi broj
Godina I, Broj 12
  19. maj 2017.

 
2_4.jpg
 

 

 

 
 
 
 
Socijala
Počelo da radi Prihvatilište za beskućnike
Na smeštaju trenutno 14 korisnika
07.01.2016.

Obzirom da su već tokom praznika temperature dostizale i do minus 10 stepeni, stekli su se uslovi da se kao i svake godine sa dolaskom prvih ozbiljnijih hladnoća otvore vrata Prihvatilišta za beskućnike.

3352_1.jpg

Ove godine, rad Prihvatilišta koji je već ranije isplaniran za ovakve situacije, odvija se po instrukcijama predstavnika Gradske uprave, a dežurstvo u Prihvatilištu u Gajevoj 50, obavlja osoblje Crvenog krsta Subotica i “Caritasa” Subotica.

— Crveni krst Subotica osposobio je prostor materijalno-tehničkim sredstvima predviđenim za smeštaj i prihvat beskućnika iz tehničkog resursa programa pripreme za delovanje u nesrećama i odgovor na nesreću. Trenutno na smeštaju imamo 14 korisnika, uglavnom muškaraca starije dobi, koji nemaju sklonište od zime, hranu, odeću i lekove, odnosno nalaze se u stanju socijalne potrebe — rekla je za “Subotičke novine” Dijana Gabrić, stručni saradnik za prvu pomoć i nesreće.

Prihvatilište za beskućnike je otvoreno u četvrtak, 31. decembra, 2015. godine, a prvog dana se za pomoć javilo 4 osobe. Kako nam je potvrđeno u Crvenom krstu, u utorak, 5. januara organizovan je zdravstveni pregled za sve osobe koje su na smeštaju, te su im lekari ukazali eventualnu pomoć i obezbedili terapiju. Obzirom da su i narednih dana najavljene niske temperature, očekuje se veći priliv lica koja borave na ulici i nemaju sklonište od zime, te se razmatraju mogućnosti za proširenje kapaciteta za njihov smeštaj koji je trenutno ograničen na 25 osoba.

A. Šiška

Cenovnik Subotičkih Novina

Apoteka Subotica

4_22.jpg

Kuća zdravlja

4_20.jpg

Zoo Palić

NorDent

Suboticagas

Vojput

Dom zdravlja