Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 19.07.2018. ?etvrtak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Socijala
  Subotica lider u oblasti socijalne zaštite
  Briga o najstarijim sugrađanima izuzetno važna
  26.12.2015.

  • U Velikoj većnici Gradske kuće u ponedeljak, 21. decembra, održan je svečani prijem za predstavnike ustanova socijalne zaštite i Prezentacija realizovanih projekata i aktivnosti u oblasti socijalne zaštite u ovoj godini.

  Prema rečima Milimira Vujadinovića, člana Gradskog veća za oblast socijalne zaštite, kraj godine je idealna prilika da se sumiraju rezultati postignuti u ovoj oblasti, ali i da se građanima kaže šta je sve urađeno i kakvi su planovi za budućnost.

  3300_1.jpg

  — Za nama je teška godina kada je u pitanju socijalna zaštita.  Međutim, sa izdvajanjem od oko 5 odsto budžeta, Subotica je lider među gradovima u Vojvodini, koji najveću pažnju poklanja ugroženim kategorijama stanovništva, među njima najviše starim licima i deci. Neku od usluga u oblasti socijalne zaštite u Subotici koristi izuzetno veliki deo populacije, nekoliko desetina hiljada stanovnika.  Naš grad je grad starih, te su se izdvajanja za njih ove godine odnosila upravo na poboljšanje usluga i brige o njima. Kako god situacija bila teška, izdvajanja za socijalnu zaštitu neće se smanjivati ni ubuduće — istakao je između ostalog Vujadinović.

  Podizanje kvaliteta i razvoj socijalne zaštite u Subotici, odnosno projekti iz ove oblasti realizovani su uz značajnu podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Dr Nenad Ivanišević, državni sekretar u tom Ministarstvu, koji je prisustvovao prijemu, istakao je da je Subotica jedan od gradova u koji se najviše ulagalo u socijalnu zaštitu sa preko 100 miliona dinara, kao i oko 100.000 evra koje je donirala nemačka Vlada za izgradnju prihvatnog centra za migrante u ovoj godini.

  — Plan za narednu godinu je proširenje kapaciteta u Domu „Kolevka“ za smeštaj maloletnih migranata bez roditeljskog staranja, renoviranje dela objekta Doma zdravlja, proširenje kapaciteta Gerontološkog centra, kao i donacija jednog vozila Centru za socijalni rad koje je toj ustanovi preko potrebno — naglasio je dr Ivanišević.

  Svečanom prijemu u Velikoj većnici Gradske kuće prisustvovali su i Jene Maglai, gradonačelnik, Ilija Maravić, predsednik Skupštine Grada, drugi predstavnici lokalne samouprave, ustanova socijalne zaštite, predstavnici subotičkih škola, Udruženja, kao i brojni drugi saradnici i aktivisti iz ove oblasti.

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja