Naslovna stranaMEDLAB Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.05.2017. Ponedeljak
 
NAJNOVIJI BROJ
Novi broj
Godina I, Broj 12
  19. maj 2017.

 
2_4.jpg
 

 

 

 
 
 
 
Socijala
Subotica lider u oblasti socijalne zaštite
Briga o najstarijim sugrađanima izuzetno važna
26.12.2015.

• U Velikoj većnici Gradske kuće u ponedeljak, 21. decembra, održan je svečani prijem za predstavnike ustanova socijalne zaštite i Prezentacija realizovanih projekata i aktivnosti u oblasti socijalne zaštite u ovoj godini.

Prema rečima Milimira Vujadinovića, člana Gradskog veća za oblast socijalne zaštite, kraj godine je idealna prilika da se sumiraju rezultati postignuti u ovoj oblasti, ali i da se građanima kaže šta je sve urađeno i kakvi su planovi za budućnost.

3300_1.jpg

— Za nama je teška godina kada je u pitanju socijalna zaštita.  Međutim, sa izdvajanjem od oko 5 odsto budžeta, Subotica je lider među gradovima u Vojvodini, koji najveću pažnju poklanja ugroženim kategorijama stanovništva, među njima najviše starim licima i deci. Neku od usluga u oblasti socijalne zaštite u Subotici koristi izuzetno veliki deo populacije, nekoliko desetina hiljada stanovnika.  Naš grad je grad starih, te su se izdvajanja za njih ove godine odnosila upravo na poboljšanje usluga i brige o njima. Kako god situacija bila teška, izdvajanja za socijalnu zaštitu neće se smanjivati ni ubuduće — istakao je između ostalog Vujadinović.

Podizanje kvaliteta i razvoj socijalne zaštite u Subotici, odnosno projekti iz ove oblasti realizovani su uz značajnu podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Dr Nenad Ivanišević, državni sekretar u tom Ministarstvu, koji je prisustvovao prijemu, istakao je da je Subotica jedan od gradova u koji se najviše ulagalo u socijalnu zaštitu sa preko 100 miliona dinara, kao i oko 100.000 evra koje je donirala nemačka Vlada za izgradnju prihvatnog centra za migrante u ovoj godini.

— Plan za narednu godinu je proširenje kapaciteta u Domu „Kolevka“ za smeštaj maloletnih migranata bez roditeljskog staranja, renoviranje dela objekta Doma zdravlja, proširenje kapaciteta Gerontološkog centra, kao i donacija jednog vozila Centru za socijalni rad koje je toj ustanovi preko potrebno — naglasio je dr Ivanišević.

Svečanom prijemu u Velikoj većnici Gradske kuće prisustvovali su i Jene Maglai, gradonačelnik, Ilija Maravić, predsednik Skupštine Grada, drugi predstavnici lokalne samouprave, ustanova socijalne zaštite, predstavnici subotičkih škola, Udruženja, kao i brojni drugi saradnici i aktivisti iz ove oblasti.

A. Šiška

Cenovnik Subotičkih Novina

Apoteka Subotica

4_22.jpg

Kuća zdravlja

4_20.jpg

Zoo Palić

NorDent

Suboticagas

Vojput

Dom zdravlja