Naslovna stranaMEDLAB Pionir - Medeno Srce
Danas je 29.05.2017. Ponedeljak
 
NAJNOVIJI BROJ
Novi broj
Godina I, Broj 13
  26. maj 2017.

 
2_4.jpg
 

 

 

 
 
 
 
Socijala
Za zbrinjavanje izbeglica potrebna finansijska pomoć, poručuju iz Vlade Srbije
Vulin:Neće biti humanitarne katastrofe
31.10.2015.

Iz Evropske unije stižu samo pohvale na račun Vlade Srbije kako se bori sa izbegličkom krizom.  Međutim, kako je Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin rekao, neophodna je veća finansijska pomoć donatora.

Prema podacima Granične policije, kroz Srbiju je od juna prošlo više od 370.000 izbeglica, a prema podacima iz prihvatnog centra u Preševu samo od 19. do 25. oktobra registrovano je 48.360 izbeglica.

Aleksandar VulinOd početka jula u našoj zemlji se registruju izbeglice kojima se pruža pomoć u hrani, odeći i lekovima. U tom prihvatnom centru zabeleženi rekord u broju registrovanih je 8.356 za 24 sata, u danu kada je bio i rekrodan ulazak u Srbiju - 10.651 migrant.

"Prerano je govoriti koliko novca nam treba, sa tim nećemo pokušavati da trgujemo ili ucenjujemo bilo koga.  Mi ćemo izneti svoje predloge u odnosu na ono što preuzimamo kao svoju obavezu", rekao je Vulin Tanjugu.

Većina migranata u Srbiji se zadržava do 72 sata, što je nedovoljno da se započne procedura za azil. Okrugli sto : ,,Migracije: Iskustva i izazovi u budućnosti“ održan je 28.oktobra 2015.godine u sklopu Međunarodnog sajma knjiga, na kome je državni sekretar u resornom ministarstvu dr Nenad Ivanišević istakao da se zahvaljuje donatorima i nevladinim organizacijama koji pružaju pomoć u izbegličkoj krizi.

„Vlada Srbije će nastaviti da radi sa nevladim i drugim organizacijama po ovom pitanju. Mi imamo predviđene tačke od juga do severa zemlje gde ćemo moći da smestimo izbeglice tokom zime koje se budu u našoj zemlji zadržavale duže od tri dana i subotički prihvatni centar koji će uskoro biti završen, je jedan od mapiranih prihvatnih centara. Sve se radi u koordinaciji sa Vladom Srbije“, objasnio je Ivanišević.

S.I.

Cenovnik Subotičkih Novina

Apoteka Subotica

4_22.jpg

Kuća zdravlja

4_20.jpg

Zoo Palić

NorDent

Suboticagas

Vojput

Dom zdravlja