Naslovna stranaMEDLAB Pionir - Medeno Srce
Danas je 01.05.2017. Ponedeljak
 
NAJNOVIJI BROJ
Novi broj
Godina I, Broj 9
  28. april 2017.

 
2_4.jpg
 

 

 

 
 
 
 
Poljoprivreda
Počeo prijem zahteva za subvencije u poljoprivrednoj proizvodnji
Gužve ispred Trezora
10.05.2015.

U ponedeljak 4.  maja Ministarstvo finansija, uprava za trezor u Subotici počela je sa prijemom zahteva za subvencije u poljoprivrednoj proizvodnji, zbog čega su stvorene gužve na subotičkom Korzou.

2378_1.jpg

—Poučeni ranijim iskustvom poljoprivrednici su stvorili gužve ispre Trezora, jer se ranijih godina pokazalo da oni koji zahtev predaju ranije, pre dobiju novac, dok drugi zbog nekontinuirane isplate novac dobiju i po pet meseci zakašnjenja.  Zbog velikih izdataka u prolećnoj setvi razumljivo je da seljaci žele, kada već imaju pravo na to da subvencije dobiju što pre, kaže Arpad Kiš, predsednik Udruženja seljaka u Subotici.

2378_2.jpg
 Gužva je bila tolika da su neki
od građana čak poneli i stolice

Rok za podnošenje zahteva za subvencije koje iznose 6000 dinara po hektaru registovane površine je do kraja juna, dok se istovremeno primaju i zahtevi za subvencionisanje nafte i veštačkog đubriva.

—Ove godine subvencije će isplaćivati svim poljoprivrednim proizvođačima koji poseduju do 20 hektara obradive površine.  Zahtev za subvencije kada je u pitanju nafta i veštačko đubrivo poljoprivrednici mogu podneti samo jednom tokom godine, a rok za predaju zahteva je do kraja novembra, dodaje Arpad Kiš.

Kako bi izbegli stajanje u redu, mnogi poljoprivrednici se odlučuju da uz pomoć Udruženja seljaka upute zahteve za subvencije, tako da je već 5. maja Trezoru upućeno 250 zahteva zemljoradnika iz Subotice, Bajmoka i drugih prigradskih naselja.

V.I.

Cenovnik Subotičkih Novina

Apoteka Subotica

4_22.jpg

Kuća zdravlja

4_20.jpg

Zoo Palić

NorDent

Suboticagas

Vojput

Dom zdravlja