Naslovna stranaMEDLAB Pionir - Medeno Srce
Danas je 01.05.2017. Ponedeljak
 
NAJNOVIJI BROJ
Novi broj
Godina I, Broj 9
  28. april 2017.

 
2_4.jpg
 

 

 

 
 
 
 
Socijala
Aparati za mališane „Naše radosti”
03.05.2015.

Zelena ekološka partija obezbedila je pet aparata za merenje nivoa šećera u krvi, koji su u utorak, 28. aprila, svečano uručeni Upravi objekta.

Bojan Šoralov, predsednik Gradskog odbora Zelene ekološke partije istakao je da je akcija uspeh ne samo partije, nego i vrtića i Udruženja „Plavo srce”.

2351_1.jpg

— Drago nam je da smo uručili ove aparate, te da smo na ovaj način mogli pomoći deci kojoj su potrebni. Cilj akcije je da, ubuduće, koliko to bude u našoj mogućnosti, svakom vrtiću obezbedimo slične donacije — rekao je Šoralov.

U vrtiću „Šumica” su oduševljeni donacijom, jer među decom ima mališana kojima su ovi aparati preko potrebni. Nataša Stojić, vaspitač i šef objekta vrtića „Šumica” je istakla značaj ove donacije.

— Pomoću ovih aparata, možemo da pratimo promene koje se dešavaju sa šećerom u krvi kod dece, da li je on visok, nizak, i nakon toga da adekvatno reagujemo.  Zahvaljujući Udruženju „Plavo srce”, prošli smo obuku kako da koristimo ove aparate, te kako da reagujemo u slučajevima kada je to potrebno.  Dakle, spremni smo na rad sa ovakvom decom.  To je značajno i za decu koja su već u našem objektu, ali i za svu buduću, jer roditelji mogu da budu mirni da su deca u pravim rukama. U „Našoj radosti” imamo četvoro dece sa problemima šećera, oni nisu u istom objektu, pa ćemo iz tog razloga aparate rasporediti i u ostale objekte — navela je Stojićeva.

U Predškolsku ustanovu „Naša radost” trenutno je upisano oko 45o mališana, a upis nove dece je u toku još nekoliko dana.

A. Šiška

Cenovnik Subotičkih Novina

Apoteka Subotica

4_22.jpg

Kuća zdravlja

4_20.jpg

Zoo Palić

NorDent

Suboticagas

Vojput

Dom zdravlja