Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.05.2018. Ponedeljak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Socijala
  Aparati za mališane „Naše radosti”
  03.05.2015.

  Zelena ekološka partija obezbedila je pet aparata za merenje nivoa šećera u krvi, koji su u utorak, 28. aprila, svečano uručeni Upravi objekta.

  Bojan Šoralov, predsednik Gradskog odbora Zelene ekološke partije istakao je da je akcija uspeh ne samo partije, nego i vrtića i Udruženja „Plavo srce”.

  2351_1.jpg

  — Drago nam je da smo uručili ove aparate, te da smo na ovaj način mogli pomoći deci kojoj su potrebni. Cilj akcije je da, ubuduće, koliko to bude u našoj mogućnosti, svakom vrtiću obezbedimo slične donacije — rekao je Šoralov.

  U vrtiću „Šumica” su oduševljeni donacijom, jer među decom ima mališana kojima su ovi aparati preko potrebni. Nataša Stojić, vaspitač i šef objekta vrtića „Šumica” je istakla značaj ove donacije.

  — Pomoću ovih aparata, možemo da pratimo promene koje se dešavaju sa šećerom u krvi kod dece, da li je on visok, nizak, i nakon toga da adekvatno reagujemo.  Zahvaljujući Udruženju „Plavo srce”, prošli smo obuku kako da koristimo ove aparate, te kako da reagujemo u slučajevima kada je to potrebno.  Dakle, spremni smo na rad sa ovakvom decom.  To je značajno i za decu koja su već u našem objektu, ali i za svu buduću, jer roditelji mogu da budu mirni da su deca u pravim rukama. U „Našoj radosti” imamo četvoro dece sa problemima šećera, oni nisu u istom objektu, pa ćemo iz tog razloga aparate rasporediti i u ostale objekte — navela je Stojićeva.

  U Predškolsku ustanovu „Naša radost” trenutno je upisano oko 45o mališana, a upis nove dece je u toku još nekoliko dana.

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja