Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 19.07.2018. ?etvrtak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Kultura
  „Iza kulisa” bez kulisa
  27.03.2015.

  Premijera u Narodnom pozorištu

  Drama na srpskom jeziku Narodnog pozorišta izvešće večeras premijerno predstavu „Iza kulisa” Majkla Frejna.

  2200_1.jpg

  Predstavu je režirala Snežana Trišić, a zbog neizvesne finansijske situacije ansambl i rukovodstvo teatra ne zna da li će na sceni “Jadran” biti postavljena i planirana scenografija pošto Gradska uprava nije uplatila predviđeni novac.

  —Nisam sigurna šta će publika videti od scenografije, jer nije uplaćen deo sredstava. U ovom pozorištu sam devet godina i ovako nikada nismo radili, rekla je Olivera Đorđević, direktorka Drame.

  Prema rečima Snežane Trišić u pitanju je vodvilj o pozorištu i u pozorištu. Priča prati tri faze pripreme i igranja jedne predstave.

  —Radi se o trupi koja priprema predstavu i pratimo proces od poslednje generalne probe do poslednjeg izvođenja. Kao što je poznato radnje iza kulisa su obično zanimljive i ono što će se desiti iza kulisa uticaće na raspad predstave.  Zanimljivo je što ovoga puta radimo predstavu bez kulisa. Još uvek ne znamo šta je realno, šta se u ovoj predstavi vidi, a šta ne, a znamo koliko je važno u vodvilju imati mnogo vrata i par spadnutih pantalona, jer su to konvencije žanra.  Mi još uvek nemamo nijedna vrata i ako ih ne dobijemo glumci će morati da improvizuju, kaže Snežana Trišić.

  Kostimograf je Marko Marosiuk a scenograf Ljubica Milanović.  U predstavi igraju: Suzana Vuković, Minja Peković, Jelena Mihajlović, Tijana Kraičić, Jovan Ristovski, Milan Vejnović, Marko Makivić, Vladimir Grbić i Ivan Marković.

  V. K. B.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja