Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 19.07.2018. ?etvrtak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Kultura
  „Medžik“ nastavlja sa radom
  23.01.2015.

  Nakon odlaska članova plesne grupe „Medžik“ iz KPD „Jedinstvo—Eđšeg“ održan sastanak Upravnog odbora

  Na sednici Upravnog odbora KPD „Jedinstvo-Eđšeg“, koja je održana u ponedeljak 19. januara povodom odlaska članova plesne grupe „Medžik“, Mihalj Aranj, predsednik ovog kulturno- umetničkog društva, dostavio je zaključak koji prenosimo u celini.

   1945_1.jpg

  Na temeljnoj raspravi Upravnog odbora utvrđeno je da je saradnja između koreografa Stojana Maravića i Upravnog odbora bila nedovoljna u vezi rada plesne grupe, problematika nije saopštavana na sastancima Upravnog odbora te se utvrdilo da je unutar plesne grupe „Medžik“ postojala samovolja stručnih rukovodilaca Snežane Krdžić, Ines Šamu, Jelene Lener, koji su u saradnji sa koreografom Stojanom Maravićem, radili protiv interesa društva iako su raspolagali sa pet radnih dana u nedelji, što se tiče njihovih proba u svim kategorijama. Pored toga, raspolagali su sa celokupnom članarinom koja je utrošena na odlaske na takmičenja, nabavku opreme i isplatu honorara koreografima.

  Saopštenjem za javnost, odnosno izjavu povodom odlaska plesača plesne grupe „Medžik“ dao je i Stojan Maravić, koreograf, vođa sekcije i član UO KPD „Jedinstvo- Eđšeg“, a u kojoj se kaže:

  —Kao koreograf plesne grupe „Medžik“, imao sam maksimalno poverenje u svoje saradnike Snežanu Krdžić, Ines Šamu, Jelenu Lener, Nemanju Vukolića i Sebastijana Kokaija. Smatrao sam da su mladi kadar koji treba da podigne kvalitet rada sekcije.  Svestan sam bio problematike koja se osećala unutar plesne grupe, ali ja kao odgovoran za plesnu grupu „Medžik“ i član Upravnog odbora na sastancima je nisam iznosio, što je rezultiralo stvaranju tenzije i zagrevanju mišljenja i stava da se napusti KPD „Jedinstvo-Eđšeg“.  Izneveren sam od svojih najbližih saradnika, što nisam očekivao kao osnivač plesne grupe „Medžik“.  Rad sa decom koja su zainteresovana za moderan ples u sekciji plesne grupe se nastavlja. Nadam se da ćemo ubrzo uspeti da okupimo nove članove u našem društvu, stoji u saopštenju Stojana Maravića.

  Vesna Ivošević

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja