Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 19.07.2018. ?etvrtak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Kultura
  Džin ko mlin oduševio Subotičane
  13.12.2014.

  Deca Gračanice gostovala u Dečijem pozorištu

  U subotu, 6. decembra, na sceni Dečijeg pozorišta u Subotici, odigrana je predstava „Džin ko mlin”, reditelja Srećka Todorovića iz Gračanice. Ovo je prvi put da Amatersko pozorište „Mića Popović” sa Kosova gostuje i predstavlja se u našem gradu. Predstava je naišla na veliko oduševljenje subotičkih mališana i njihovih roditelja.

  1807_1.jpg— Predstava je rađena po tekstu našeg popularnog dečijeg pisca iz Crvenke Todeta Nikoletića, a inače je lepa i bajkovita priča, u kojoj igraju deca uzrasta osmih razreda. Na vedar i šarmantan način govori u prenosnom značenju i o današnjoj situaciji u društvu.  Radnja se odvija oko naivnog kralja koji se plaši Džina, koji je ustvari samo mali dečak. Kralj se dakle brine samo o novcu, a kada naiđe na problem sa nekim tamo malim klincem, počinje da pravi scene koje su ujedno smešne ali i edukativne jer govore o tome da je novac prolazna kategorija — pojasnio je reditelj.

  Milan Popović, četrnaestogodišnjak koji u prestavi glumi kraljevog paža, preneo nam je svoje pozitivne utiske o Subotici u kojoj je boravio prvi put. Poruka koju je poslao svojim vršnjacima a za koju je ujedno rekao i da je suština predstave je da mladi ljudi treba da postanu svoji ljudi.

  Amatersko pozorište „Mića Popović” iz Gračanice postoji već 47 godina, predstava „Džin ko mlin” odigrana je već 28 puta, videlo je preko 8.000 dece. Igrana je širom Srbije, Makedoniji i Crnoj Gori gde je prikazana u okviru dečijeg Festivala u Kotoru.

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja